Mierea de rapiță este bogată în proteine, carbohidraţi, glucide, lipide și minerale. Este un remediu eficient în bolile renale, de stomac, cardiace, osteoporoză, reumatism, afecțiuni hepatice, pancreatice, splenice, hiperaciditate gastrică.
Această miere este antiseptică, anti-inflamatoare, antianemică, antibacteriană.
Este recomandată persoanelor care se confruntă cu un nivel ridicat de stres, cu depresie și anxietate sau cu insomnie. Crește rezistența organismului uman. Poate fi consumată în loc de zahăr. Mierea de rapiță este un ingredient de bază și în cosmetică.
Categorie | Miere și alte produse apicole în Bihor |
---|---|
Adresă | Sat Tamaseu, Nr. 35, Jud. Bihor 417056 Tămășeu |
Repertoriu de produse: | Familii de albine 010641 Albine - Produs ecologic 400 UnitățiRoiuri 010641 Albine - Produs ecologic 450 Unități |
Certificat de: | S.C. ECOINSPECT S.R.L. (RO-ECO-008) |
Certificat: | Vezi certificatul |
Producător: Balogh Soos Csaba P.F.A.
BioStupinaRono a fost înființată în anul 2009, cu peste 500 de familii de albine, cu sediul exploatației apicole în localitatea Tămășeu din județul Bihor. Cu o vastă experiență în apicultură, am reușit să servim clienții noștri, nu numai cu seriozitatea noastră, dar și cu produse apicole de calitate ecologice și organice. MIEREA, numită și hrană vie, este un produs obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitată în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup. Obținerea mierii este scopul principal al apiculturii. Acest cadou minune, primit de la albine, este o ”bombă” de vitamine, minerale și enzime. Având un conținut ridicat de minerale și carbohidrați, mierea poate fi un element-cheie pentru doza de energie necesară zilnică. Unitatea noastră comercializează mai multe tipuri de miere și produse apicole de calitate, produse despre care aflați informații utile în continuare pe acest site.
Apicultura este o ramură a zootehniei care studiază biologia și tehnologia creșterii și exploatării albinelor în scopul obținerii de producții apicole ridicate și a sporirii producției de semințe la plantele agricole entomofile. Datorită particularităților biologice specifice, albinele produc importante produse, iar prin acțiunea de polenizare a plantelor asigură însemnate sporuri de producție la multe culturi agricole.
Apicultura – fapt dovedit de istorici, arheologi, etc. – a existat din cele mai vechi timpuri. Primele dovezi a existenței albinelor au fost găsite în peștera Păianjenului din Spania: o pictură rupestră care datează cu 12.000 în urmă. În Egiptul antic se folosea multă miere și ceară de către preoți în cadrul diferitelor ritualuri, iar albina stilizată era simbolul regelui Egiptului de Jos din anul 3200 î. C. S-a găsit referire la albine, miere și pe niște table de argilă mesopotamiene, care datează din anii 2700 î. C. Și în Grecia și Roma antică era cunoscută foarte bine apicultura . Apicultorul – sclavul care a fost însărcinat cu această activitate – a fost numit "apiarus" la romani și "mellitorus" la greci.
Pe teritoriul daco-getic, (Din istoria apiculturii romane prezentare de Prof. Dr. Dumitru CURCĂ și colab. ; sursă luată de pe: https://www.slideshare.net/eurohonig/din-istoria-apiculturii-romane-prezentare-de-dumitru-curc-si-colab) Alexandru Xenopol, pune creșterea albinelor drept a treia îndeletnicire, fapt care dovedește că albinăritul ajunsese ramură însemnată de producţie în economia ţării. … daco-geții creșteau albine pentru miere și ceară, iar prisosul îl vindeau, accentuând aceasta printr-un amănunt preţios: fagurii cu miere formau un articol de seamă al comerţului şi al economiei casnice. Geograful și istoricul Polibiu din Megalopolis (208-127 a.H.), autor al vestitei lucrări Istoria pragmatică arată că în regiunile pontice se exportau din teritoriile de la Dunăre miere și ceară ...În Europa există dovezi ai existenței apiculturii din cele mai vechi timpuri. Tot în lucrarea sus amintită, se face referire la apicultorii din Transilvania: …În Transilvania a luat ființă în anul 1880 Societatea Apicultorilor din Ardeal. Apicultorii de pe aceste meleaguri au meritul ca prin strădania și stăruința lor, au contribuit la lărgirea bazei melifere, iar prin plantațiile masive de salcâm făcute la Valea lui Mihai, zona este şi azi un important izvor de miere…
Prin practicarea apiculturii din cele mai vechi timpuri, înaintașii noștri au ajuns la concluzia că albinele sunt un factor determinant în evoluția naturii, și tot ce dau albinele este sănătate pură pentru organismul omului.
Medicul pediatru şi cercetător în domeniul apiterapiei Rawhi M. A. Abdalla susține că “Dacă n-ar fi existat apicultura, atunci n-ar fi existat apiterapia şi nu numai. Albinele sunt şi au existat de când lumea şi vor exista cât va exista lumea sau invers. … Albina este o fiinţă harnică, organizată, curată, ordonată, deşteaptă şi frumoasă. Ea merită tot respectul şi toată grija noastră ca persoane şi a oficialităţilor (state şi guverne). Viaţa pe Pământ este legată de existenţa albinelor, dacă există albine, există şi viaţă, dacă nu... Doamne ajută!”
APITERAPIA este rodul minunat al apiculturii și înseamnă tratarea celor mai diverse afecţiuni cu produse apicole naturale, fără nicio prelucrare, sau cu extracte, combinaţii ale acestora ori cu medicamente apiterapice standard. Este o alternativă naturală de tratament, fundamentată ştiinţific prin nenumărate studii şi experimente clinice, tratament practicat din cele mai vechi timpuri. Foloseşte mierea de albine, polenul, păstura, ceara de albine, propolisul, lăptişorul de matcă şi veninul albinelor pentru prevenirea şi tratarea diverselor afecţiuni. Aceste produse apicole şi-au dovedit eficienţa şi în tratamentele cosmetice. Mierea de albine conţine peste 70 de substanţe active și este nu numai medicament, ci şi aliment. Administrarea produselor apicole în tratamente este recomandat să fie făcut pe baza unui diagnostic medical adecvat.
Produsele apicole au o paletă variată de proprietăți biologice și acţiuni farmacologice benefice în menţinerea sănătăţii corpului uman. Comparate cu medicamentele utilizate, au următoarele avantaje:sunt produse naturale 100%
au efecte nutritive foarte bune
au efecte curative și profilactice excelente
au o sferă largă de aplicaţii
se administrează foarte uşor și nu au efecte secundare, contraindicaţii sau incompatibilităţi
sunt la îndemâna tuturor
Mierea, polenul, păstura, propolisul, lăptişorul de matcă, ceara de albine, veninul de albine, apilarnilul, căpăceala sunt substanţele pe care le secretă sau le produce albina prin culegerea, transformarea, prelucrarea şi depozitarea unor substanţe naturale, pe care le colectează omul din stup sau direct de la albină (veninul).
În produsele apicole se regăsesc toţi aminoacizii esenţiali necesari metabolismului, vitamine, minerale, proteine, glucide direct asimilabile, fără nicio prelucrare din partea organismului uman, lipide, enzime, coenzime, acizi organici etc. Dintre toate alimentele existente mierea de albine are formula chimică cea mai apropiată de cea a sângelui uman. Nici un alt aliment nu este mai complet, mai bine tolerat şi mai uşor asimilabil de către organismul uman.
Pe lista alimentelor complete biologic, produsele apicole sunt pe primul loc, fiind un adevărat combustibil pentru organism. Pot fi valorificate de organismul uman fără niciun efort, cu rezonanţă la nivel celular, fiind cele mai bune regeneratoare ale celulelor. Mierea şi celelalte produse apicole acţionează ca nişte reglatori şi stimulatori asupra funcţiilor aparatelor şi organelor, reglează şi stimulează sistemul neuro-endocrino-metabolic, aduce organismului un aport şi recuperează lipsa tuturor substanţelor nutritive şi bio-active.
Repertoriu de produse ecologice:
- MIERE DE TEI 100% BIO - 16LEI
- MIERE 100% BIO DE SALCÂM - 17LEI
- MIERE 100% BIO DE RAPIȚĂ - 16LEI
- MIERE 100% BIO DE POLIFLORĂ - 16
- MIERE 100% BIO DE MURE - 19,8 LEI
- MIERE 100% BIO DE MENTĂ - 19,8 LEI
- MIERE 100%BIO DE ZMEURĂ - 19,8 LEI
Vă invităm să vă alăturați comunității noastre pe Whatsapp accesând acest link.
Ne găsiți și pe grupul de Facebook Grupul micilor producători locali și iubitorilor de produse tradiționale