Almas Caviar sau Albino Sterlet Caviar, este cel mai rar caviar din lume. Provine de la exemplare de sturioni care au trait la adancimi foarte mari si si-au pierdut pigmentul. Este cel mai fin caviar, foarte cremos. Acesta are o culoare asemanatoare untului, atunci cand este proaspat preparat si devine auriu pe masura ce se matureaza.
Cel mai scump caviar este produsul exclusivist numit Almas, care în limba rusă înseamnă „diamant”, iar prețul său este aproape la fel de mare ca cel al pietrei prețioase.
Acesta provine de la Acipenser ruthenus varietatea albino. Caviarul este, fără îndoială, cel mai luxos și exclusiv aliment cunoscut omenirii. Etimologia sa își are rădăcinile în cuvântul persan khag-avar. Asta înseamnă „producator de icre”. Perșii au fost primul grup de oameni care au consumat, în mod regulat, ouăle de pește sturion. Ei credeau că această delicatesă sporește puterea fizică și rezistența celor care o mâncau. De asemenea, se știe că grecii antici importau caviar din ceea ce este cunoscut astăzi drept Crimeea în sudul Ucrainei. Chiar și atunci, era un articol de lux rezervat elitei. De asemenea, romanii atribuiau caviarului proprietăți curative și medicinale.
The most expensive caviar is the exclusive variety called Almas, which in Russian means “diamond”, and its price is almost as high as that of the precious gemstone.
Caviar is, undeniably, the most luxurious and exclusive food known to mankind. Its etymology is rooted in the Persian word khag-avar, which means “roe generator.” The Persians were the first group of people to consume, regularly, the eggs of the sturgeon fish. They believed this delicacy enhanced the physical strength and endurance of those who ate it. It is also known that the ancient Greeks imported caviar from what is known today as Crimea in southern Ukraine. Even then, it was a luxury item reserved for the elite. The Romans also attributed healing and medicinal properties to caviar.
Categorie | Pește și conserve din pește în București |
---|---|
Adresă | Horia, Judet Tulcea, cod postal 827095. |
Repertoriu de produse: | Caviar de Nisetru (Acipenser guldentraedti GUE) - Produs ecologic caviar (Acipenser guldentraedti GUE) Carne de Cega alba (Acipenser ruthens RUT) - Produs ecologic Albino meat (Acipenser ruthens RUT) Caviar de Pastruga (Acipenser stelatus STE) - Produs ecologic caviar (Acipenser stelatus STE) Carne de Morun (Huso huso HUS) - Produs ecologic huso HUS) Carne de Cega gri (Acipenser ruthens RUT) - Produs ecologic (Acipenser ruthens RUT) Caviar de Cega alba (Acipenser ruthens RUT) - Produs ecologic Albino caviar (Acipenser ruthens RUT) Caviar de Cega gri (Acipenser ruthens RUT) - Produs ecologic (Acipenser ruthens RUT) Caviar de Morun (Huso huso HUS) - Produs ecologic huso HUS) Carne de Nisetru (Acipenser guldentraedti GUE) - Produs ecologic meat (Acipenser guldentraedti GUE) Carne de Bester (Huso x Rut HUSxRUT) - Produs ecologic (Huso x Rut HUSxRUT) Carne de Pastruga (Acipenser stelatus STE) - Produs ecologic (Acipenser stelatus STE) Caviar de Bester (Huso x Rut HUSxRUT) - Produs ecologic (Huso x Rut HUSxRUT) |
Certificat de: | BIO GARANTIE SRL (RO-ECO-029) |
Certificat: | Vezi certificatul |
Producător: Danube Research Consulting S.R.L.
Suprafata totala exploatata: 1,4 ha din care 0,35 ha reprezentand luciu de apa. Diferenta pana la 1,4 ha este compusa din: cai de acces, platforme, diguri si suprafete auxiliare.
- 4 bazine mari exterioare
- 2 bazine mari betonate in interiorul halei,
- 20 bazine medii cu diametru de 4,5 m si 1,2 m inaltime
- 98bazine mici cu diametru de 1,3 m si 40 cm inaltime.
- Suprafață în acvacultură convențională :0 - pepiniera
- Suprafata in acvacultura ecologica 3500 mp din care:
- Suprafață în conversie 0 mp din care:
- conversie anul 1: 0
- suprafaţa certificată ecologic 3500,00 mp
Repertoriu de produse ecologice:
- Caviar de Nisetru | Osetra Caviar 100 g - 720 lei/100g
- ALMAS CAVIAR (Acipenser ruthenus)/100 g - 1500 lei/100g
- Caviar Royal de Morun | Royal Beluga (Huso Huso) 100 g - 1200 lei/100g
Vă invităm să vă alăturați comunității noastre pe Whatsapp accesând acest link.
Ne găsiți și pe grupul de Facebook Grupul micilor producători locali și iubitorilor de produse tradiționale